DF postao Dodikov mikrofon za napade na opoziciju

Politika

Кada se na opoziciju iz Republike Srpske obruši Demokratska fronta, zadnja stranka koja ima moralni kapacitet da bilo koga komentariše, onda je jasno da nešto dobro radimo, rekla je portparol PDP, Anja Petrović odgovarajući na prozivke poslanika DF u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić.

 

On je reagujući na sinoć usvojene zaključke u NSRS, između ostalog, rekao da je Dodik uspio da zada konačni, završni politički udarac, te politički udavi SDS i PDP, nazvaši ih “takozvanom opozicijom, koja je “nasjela” na njegovo orgijanje u Skupštini”.

 

– Sada kada im je “zabranio” djelovanje u državnom parlamentu, sa skromnih dva poslanika SDS i dva poslanika PDP, neće imati nikakvu priliku da kritikuju rad poslanika SNSD. Konačno, SNSD će ih politički dokrajčiti na lokalnim izborima u oktobru ove godine – rekao je Đolangić.

 

Petrovićava je na to odgovorila poručivši da se po izjavama poslanika DF vidi se da je njihov koalicioni odnos sa SNSD u najboljem redu.

 

– Dok sjede zajedno u Savjetu ministara, zajedno glasaju u Parlamentu BiH, koliko god skromnih mandata imala ta stranka, zajedno smjenjuju ambasadore, Srbe u Centralnoj banci BiH, povećavaju budžet, broj zaposlenih u institucijama… DF je otišao i korak dalje, te je postao Dodikov mikrofon za napade po opoziciji u Republici Srpskoj – istakla je Petrović.

 

Ona je dodala da je ponovo potvrđeno da oni kojima su uvijek puna usta Bosne, najmanje rade u njenu korist, te da kritikujući zaključke koje je donijela NSRS, DF očigledno želi da im država ostane protektorat u kojem Visoki predstavnik tuži, a strane sudije sude.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *