PDP pokrenuo peticiju protiv povećanja stope PDV i novih nameta

Politika

Partija demokratskog progresa pokrenula je potpisivanje peticije protiv najavljenih novih nameta građanima i najava o povećanju stope PDV-a, na bazi Deklaracije o ključnim pravcima fiskalne politike koju će PDP uputiti u proceduru u NSRS.

 

Cilj deklaracije i peticije je donošenje nove strategije privrednog razvoja Republike Srpske koja treba da bude zasnovana na najnižim porezima, doprinosima, taksama i drugim nametima u regionu.

 

PDP smatra da visoki nameti i komplikovane procedure kakve imamo trenutno samo odmažu privrednicima da zarađuju, privređuju i na taj način se usporava cjelokupna privredna aktivnost. Smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta je jedini način da se otvori novi prostor za investicije, privredna ulaganja, razvoj i nova radna mjesta.

 

Deklaracijom koju će PDP uputiti u NSRS parlament Srpske bi obavezao sve predstavnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da svim političkim sredstvima, u skladu sa ustavom i zakonima, spriječe povećanje stope poreza na dodatnu vrijednost, kao i akciza na gorivo i naftne prerađevine.

 

Peticija se može potpisati narodnih sedam dana na Trgu Krajine u Banjaluci od 10 do 13 časova i od 15 do 18 časova, a sutra će je potpisati rukovodstvo Partije demokratskog progresa, saopšteno je i PDP.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *