Govedarica: Dodik je jedan obični lažljivac

Politika

– Sada vidimo da je Dodik jedan obični lažljivac i da on nije nikakav “super dasa” kako sebe voli da predstavlja već čovjek koji u sebi nosi izdajnički politički gen – istakao je bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

 

On je ovo rekao komentarišući stenogram koji se pojavio u javnosti sa sastanka članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, kada je dogovoren nastavak puta BiH u NATO.

 

„Poslije objavljenog stenograma Predsjedništva BiH sa ambasadorima Кvinte, jasno je zašto Dodik ima neodoljivu potrebu da svaki put kada mu se ukaže prilika u javnosti prepričava neke događaje u kojima on predstavnike velikih sila tjera u mišiju rupu“,kazao je Govedarica.

 

On je podsjetio da je Dodik prvi put počinio izdaju prije više od 20 godina a ova odluka kojom se BiH integriše ka NATO paktu u stvari samo definiše njegov politički kod.

 

„Stoga je u pravu gospodin Šarović, (predsjendik SDS-a) kada kaže da izdajnik ne može biti ništa drugo nego izdajnik. Кada čovjek čini izdaju to radi isključivo iz ličnog interesa i pri tom ga ne zanima kakve će to posljedice imati po narod i državu. On je svjestan da dolazi vrijeme donošenja teških odluka po Republiku Srpsku. Te obaveze je preuzeo na sebe i jasno mu je da do tada mora sve političke partije staviti pod svoju kontrolu, a one koje mu to ne dozvole mora devastirati“, nagalasio je Govedarica.

 

U ovom momentu, kaže Govedarica, kada bude donosio takve odluke Dodik je svjestan da Republika Srpska ne smije imati alternativu i da samo tako može počiniti konačnu izdaju i ostati nekažnjen.

 

„Zato je nedavno rekao da je njegov posao da uništi opoziciju“ – zaključio je Govedarica.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *