Pripreme za dolazak princa Čarlsa u BiH

Politika

Povodom posjete princa od Velsa Bosni i Hercegovini, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je formirala Operativni štab akcije za realizaciju mjera i radnji za obezbjeđenje navedene posjete.

 

Sastanak Štaba održan je danas u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a članovi Štaba su predstavnici Granične policije BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kao i Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

 

Tu su i pripadnici Oružanih snaga BiH, Službe za poslove sa strancima, kao i pripadnici Glavne komande EUFOR, Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i službenici Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH.

 

– Operativni štab će održavati redovne sastanke u cilju realizacije plana aktivnosti, kao i prikupljanju bezbjednosno-interesantnih informacija neophodnih za efikasno obezbjeđivanje navedene delegacije – saopšteno je nakon sastanka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *