Izvršni komitet SNSD usvojio osam zaključaka

Politika

Izvršni komitet SNSD-a ostaje čvrsto na poziciji poštovanja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske od 17. februara u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i daje punu podršku predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim organima BiH u njihovom provođenju.

 

Na današnjoj 13. redovnoj sjednici Izvršnog komiteta usvojeno je osam zaključaka, među kojima je i taj da politička situacija na nivou BiH ostaje složena s vidljivim zajedničkim djelovanjem djela međunarodne zajednice i bošnjačke političke strukture protiv ustavnih prava Republike Srpske.

 

Izvršni komitet SNSD-a tvrdi da je koncept razgradnje Republike Srpske, njene ustavne i dejtonske pozicije smišljena, planska, dugogodišnja aktivnost OHR-a, Ustavnog suda BiH, međunarodne zajednice i Bošnjaka koji ih podržavaju.

 

“Ova aktivnost je antisrpska, podmukla i prevarantska, ruši Ustav i Dejtonski sporazum”, zaključeno je na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a.

 

Izvršni komitet SNSD-a podržava inicijativu Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu Srpske da uputi u skupštinsku proceduru Prijedlog Poslovnika o radu Narodne skupštine i smatra da bi on obezbijedio njen kvalitetan rad, spriječio zloupotrebe procedura i vratio dignitet toj instituciji.

 

“Time bi se jasno utvrdio početak rasprave o najavljenim tačkama dnevnog reda kako bi građani mogli da prate određene teme”, navodi se u zaključcima.

 

Izvršni komitet SNSD-a smatra da treba odbaciti mogućnost angažovanja Oružanih snaga BiH na granici prema Srbiji i Crnoj Gori zbog migrantske krize i podržava angažman Vlade Republike Srpske i donošenje jasnog operativnog plana za rješavanje migrantske krize.

 

U saopštenju iz SNSD-a navodi se da je Izvršni komitet stranke podržao opredjeljenje da se ne prave prihvatni centri i odbije zadržavanje migranata na prostoru Republike Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *