Crnadak komentarisao uvođenje vanrednog stanja u Srpskoj

Politika

Mi već imamo proglašenu vanrednu situaciju u RS, koja je donijela veoma drastične mjere i neophodno je da se one poštuju. Treba obezbijediti poštovanje mjera izolacije, karantina, policijskog sata i drugih, makar i po cijenu ostrijih sankcija, izjavio je za Srpskainfo potpredsjednik PDP i poslanik u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak.

 

– Ali, veliko je pitanje treba li nam dodatni psihološki pritisak na građane u formi uvođenja vanrednog stanja. Objašnjenje koje je juče dao Milorad Dodik je bilo konfuzno i neubjedljivo. Niko, za sada, nije objasnio šta se želi dodatno postići vanrednim stanjem, pa se s pravom u javnosti javlja strah od ovako radikalne mjere, koja praktično suspenduje zakone i omogućava totalnu diktaturu – rekao je Crnadak komentarišući zakazivanje sjednice NSRS s ciljem proglašenja vanrednog stanja u Srpskoj zbog virusa korona.

 

Što se tiče javnih nabavki u ovom periodu, Crnadak kaže da je to nadležnost BiH i predlaže da Savjet ministara BiH odmah pripremi poseban zakon o javnim nabavkama u uslovima pandemije virusa korona, koji bi trajao samo do završetka krize i koji bi omogućio ubrzanu nabavku respiratora, testera i druge neophodne medicinske opreme.

 

– To se može usvojiti u jednom danu za cijelu BiH, tako da to ne treba biti razlog za vanredno stanje u RS – zaključuje Crnadak.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *