Dodik: Vanredno stanje nije napad na slobodu ljudi

Politika

Moramo biti efikasniji i brži u mjerama koje su već donesene kada je u pitanju pandemija virusa korone, kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

On je ovo rekao, komentarišući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se trenutno razmatra prijedlog odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

 

“Moraćemo da pooštrimo kaznenu politiku onih koji se ne pridržavaju mjera”, pojasnio je Dodik i istakao da nije u pitanju atak na slobodu ljudi, te da se neće ništa u tom pogledu promijeniti.

 

“Od početka je bilo zahtjeva za proglašenje vanrednog stanja, jer moramo brzo donositi odluke. Vanredno stanje nije ništa, nije nikakav atak na slobodu ljudi, ništa se neće promijeniti za građane”, rekao je Dodik.

 

Dodik je za ATV naveo da Republika Srpska prvi put u istoriji uvodi vanredno stanje kako bi efikasnije spriječila širenje pandemije i ublažila neminovnu ekonomsku štetu.

 

On je naglasio da je za, na primjer, prolongiranje plaćanje obaveza, potrebna promjena zakona, što će se omogućiti uvođenjem vanrednog stanja.

 

Dodik je rekao da će među prvim mjerama biti uplata doprinosa za radnike ugostiteljskog sektora Republika Srpska.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *