Višković razgovarao sa načelnicima opština

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa načelnicima opština Višegrad, Nevesinje, Кozarska Dubica, Novi Grad, Кostajnica, Srbac, Šipovo, Jezero, Bratunac, Vlasenica, Lopare i Ugljevik, kao i sa predstavnicima uprava preduzeća „Mlijekoprodukt“ iz Кozarske Dubice i Mljekare „Pađeni“ iz Bileće.

 

– Tokom razgovora sa predstavnicima „Mlijekoprodukta“ i „Pađena“, konstatovano je da se u ovim preduzećima poštuju sve propisane mjere zaštite, da se proizvodnja odvija nesmetano, te da nema poteškoća prilikom plasmana proizvoda na tržište. Iz uprave ova dva preduzeća poručili su da će, kako je i planirano, otkupiti sve količine mlijeka od proizvođača u Republici Srpskoj- saopšteno je iz Vlade Srpske.

 

Dodaje se da je tokom razgovora sa načelnicima opština, razmotrena trenutna epidemiološka situacija, poštivanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i opštinskih štabova, te snabdjevenost životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama.

 

Višković je upoznao načelnike opština da će Republički štab za vanredne situacije korigovati pojedine zaključke, u skladu sa trenutnom situacijom u Republici Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.

 

Кonstatovano je da u ovim opštinama nema zastoja u snabdijavanju životnim namirnicama i apelovano na građane da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju svih mjera zaštite nadležnih institucija od virusa korona.

 

– Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona- ističe se u saopštenju.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *