SDS: Predložene hitne mjere za pomoć ekonomiji

Politika

Srpska demokratska stranka zajedno sa PDP-om i poslanicima iz drugih političkih stranaka, danas je i formalno pokrenula inicijativu za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, saopšteno je iz SDS.

 

Na sjednici bi se po hitnoj proceduri, razmatrala zakonska rješenja, kojim bi se u ovako specifičnoj i teškoj situaciji izazvanom pandemijom korona virusa, rasteretila privreda, pokrenule i olašale privredne aktivnosti za vrijeme i poslije pandemije – rekao je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

 

„Po našem mišljenju preduzimanje hitnih mjera je neophodno i nužno kako bi se pokrenule privredne aktivnosti i zaustavio dramatičan gubitak radnih mjesta”, navodi Šarović.

 

“U proceduri bi se, ukoliko se steknu uslovi za održavanje sjednice, našli: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama Bosne i Hercegovine usred COVID-19 pandemije, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini“ – kazao je Šarović.

 

On je ponovio da su svi navedeni prijedlozi upućeni u proceduru s ciljem saniranja zdravstvenih, ekonomskih i društvenih posljedica izazvanih pandemijom virusa korona.

 

„Naime, bez obzira na brojne posljedice pandemije Predstavnički dom Parlamenta BiH nije održao niti jednu sjednicu duže od mjesec dana a naredna predložena sjednica tiče se samo određenih poslovničkih izmjena“ – rekao je Šarović i dodao:

 

„Ovo je samo početak aktivnosti Srpske demokratske stranke, sa drugim partnerskim strankama, na prijedlaganju mjera koje su suštinski važne za spašavanje, pomoć i podizanje ugrožene ekonomije“.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *