Uručena odlikovanja Rusima za pomoć u borbi protiv korone

Politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je danas u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu odlikovanje i zahvalnice pripadnicima odreda oružanih snaga Ruske Federacije koji je u Republiku Srpsku došao na poziv najviših zvaničnika Republike Srpske, s ciljem pružanja pomoći u borbi protiv pandemije COVID-19, izazvane virusom korona.

 

Predsjednica Cvijanović odlikovala je Medaljom zasluga za narod komandanta odreda oružanih snaga Ruske Federacije, pukovnika Maksima Petroviča Sologubova za izuzetan doprinos u pružanju podrške i medicinske pomoći u borbi protiv pandemije Covid – 19, izazvane virusom korona, kao i učvršćenju saradnje između Ruske Federacije i Republike Srpske.

 

-Kao izraz neizmjerne zahvalnosti, poštovanja i nesebične podrške Republici Srpskoj, predsjednica Cvijanović uručila je stručnom timu iz Ruske Federacije 23 zahvalnice „Amblem Republike Srpske“. Uručivanju odlikovanja i zahvalnica u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu prisustvovao je ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov – navodi se u saopštenju.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *