Vlada RS želi teže mjere i kazne za prekršaje

Politika

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas, na 69. sjednici, održanoj u Banjaluci, Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojom traži oštrije mjere i kazne za prekršaje.

 

“U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom po pitanju pojave i širenja korona virusa u Republici Srpskoj, a uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i važnost poštivanja propisanih mjera sa aspekta javnog zdravstva i zaštite zdravlja stanovništva, uređuje se preduzimanje opštih, posebnih i vanrednih mjera utvrđenih važećim Zakonom u slučaju proglašenja vanrednog stanja, kao i mogućnost preduzimanja vanrednih mjera i nakon prestanka vanredne situacije ili vanrednog stanja”, navedeno je u saopštenju Vlade RS.

 

Takođe, propisuje se i nova mjera u vršenju inspekcijskog nadzora, te se propisuje nadležnost vršenja nadzora Ministarstvu unutrašnjih poslova i komunalnoj policiji u dijelu koji se odnosi na korištenje lične zaštitne opreme i pridržavanja zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama, te se i uvećavaju iznosi novčane kazne za učinjeni prekršaj.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *