Višković čestitao Dan slobode medija

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je danas čestitku svim novinarima, redakcijama, urednicima i Udruženju novinara Republike Srpske, povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija.

 

– Vlada Republike Srpske cijeni veliki značaj i doprinos medija u ovoj novonastaloj situaciju izazvanoj pojavom novog virusa korona te je od ključne važnosti tačno i pravovremeno informisanje naših građana s ciljem zaštite života i zdravlja svakoj pojedinca. Medije u Republici Srpskoj smatramo važnim partnerima, posebno u ovim izmijenjenim uslovima života i prevazilaženju izazova koje je pred nas stavila pojava virusa korona – navodi se u čestitki.

 

Višković navodi da će Vlada Republike Srpske nastaviti da podržava profesionalno, objektivno i nepristrasno izvještavanje svih medija i pravo na slobodu izražavanja kao važnog stuba svakog demokratskog društva te ostaje opredijeljena za unapređenje ambijenta za rad medija.

 

-Transparentnost, uz korišćenje prednosti savremene tehnologije, ostaje prioritet u radu Vlade Republike Srpske. Želim da se zahvalim svim medijskim radnicima koji svakodnevno, odgovorno i predano, obavljaju svoj posao kako bi građani dobili tačne i važne informcije. Želim vam mnogo uspjeha na profesionalnom i ličnom planu te da u godinama koje su pred nam i dalje doprinosite unapređenju medijske kulture u Republici Srpkoj – navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *