Dodik: Sloboda medija jedna od karakteristika demokratskog društva

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je 3. maj – Međunarodni dan slobode medija, ukazavši na značaj medija i novinara i njihovu ulogu posebno u vanrednim okolnostima kao što je ova danas kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom virusa korona.

 

Dodik je izrazio zahvalnost urednicima, novinarima, snimateljima, foto-reporterima, vozačima i svim zaposlenim u medijskim kućama koji prate aktuelna dešavanja i pravovremeno izvještavaju javnost o svim bitnim događajima i u vrijeme epidemije.

 

On je naglasio da profesionalno novinarstvo i profesionalni mediji uvijek imaju i imaće podršku svih institucija i društva u cjelini u savladavanju izazova sa kojima se suočavaju, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

“Svako savremeno društvo treba da teži pravim vrijednostima pa tako i mediji, a sloboda medija je jedna od karakteristika demokratskog društva. Ta sloboda ni u kom slučaju ne znači širenje lažnih informacija, već profesionalno i odgovorno obavljanje posla u interesu javnosti i istine”, navodi se u čestitki.

 

Srpski član Predsjedništva poželio je svim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH mnogo uspjeha u daljem radu, dobro zdravlje, te ličnu i porodičnu sreće.

 

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.

 

Agencije

Tagged