Šarović: Sloboda medija svedena na minimum

Politika

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović uputio je čestitku svim medijima i novinarima povodom 3. maja, svjetskog Dana slobode medija.

 

„Iskreno čestitam svakom novinaru na odgovornom obavljanju poslova koji nikada, a posebno ne u ovakvim bremenitim vremenima, nisu nimalo laki. Vaš rad i profesionalno izvještavanje važni su svakom društvu koje teži biti demokratsko. Zbog toga je bitno u mnogo većoj mjeri zaštiti dignitet novinarske profesije, kako u stvaranju uslova za objektivno izvještavanje tako i značajno unaprjeđujući radno – pravni status novinarske profesije“, istakao je Šarović.

 

On je dodao da kao društvo moramo da radimo na tome da novinari imaju bolje uslove za rad.

 

„Apsolutno je neprihvativo da neko vrijeđa, ponižava ili napada novinare samo zato što postavljaju pitanja. Jer tek kada novinar bude mogao slobodno da pita, moći ćemo reći da živimo u demokratskom društvu“, naglasio je Šarović.

 

Presjednik SDS u čestitki je istakao da sloboda medija u Bosni i Hercegovini odavno je svedena na minimum i da se zbog toga iskreno nada i vjeruje da će promjene u narednim godinama donijeti više, konkretnog i stvarnog razloga za slavlje.

 

„Ovdje prije svega mislim na Javni servis Republike Srpske, koji plaćaju svi građani i koji, suprotno sadašnjem, dirigovanom stranačkom izvještavanju, mora postati ogledalo objektivnosti, profesionalnosti i promocije javnog interesa, zbog koga je i osnovan“ – zaključio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *