Tegeltija: BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je da su evropske integracije strateško opredjeljenje BiH, te da zajedničkim djelovanjem svih novoa vlasti u skladu ustavnim nadležnostima i dosljednom primjenom mehanizma koordinacije, BiH može nastaviti rad na ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU.

 

U skladu s tim, Kolegijum je na današnjoj sjednici zadužio Komisiju za evropske integracije da do 30. juna pripremi Metodologiju izrade Programa integrisanja BiH u EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Program integrisanja treba da bude u skladu sa principima Odluke o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, te da je dostavi Kolegijumu za evropske integracije na razmatranje.

 

Takođe, s ciljem ubrzanja procesa pristupanja BiH EU, Kolegijum za evropske integracije danas je zadužio Komisiju za evropske integracije da do 15. juna pripremi Akcioni plan za realizaciju ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU i dostavi ga Kolegijumu za evropske integracije, navodi se u saopštenju.

 

Sjednicom Kolegijuma za evropske integracije predsjedavao je predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *