SDS traži da se studenti oslobode plaćanja korona testa

Politika

– Srpska demokratska stranka (SDS) uputila je inicijativu Vladi Republike Srpske, odnosno resornim ministarstvima zdravlja i socijalne zaštite i prosvjete i kulture da se pronađe institucionalni način da naši studenti koji studiraju u Srbiji budu oslobođeni plaćanja komercijalne cijene korona testa.

 

Ovo je danas saopštio zamjenik šefa poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić.

 

„Neprihvatljivo je da naši studenti moraju da plaćaju komercijalnu cijenu korona testa u iznosu od 200 КM”, navodi Vidić.

 

“Svjesni činjenice da predstoje junski i julski ispitni rokovi kada će studenti iz Republike Srpske morati da budu u Srbiji smatramo da je neophodno rasterititi naše studente ovog neracionalno velikog troška“, naglašava Vidić.

 

On kaže da je nekoliko hiljada studenata iz Republike Srpske koji studiraju u Srbiji pogođeno neracionalnom odlukom Instituta za javno zdravstvo RS da komercijalna cijena korona testa iznosi 200 КM kao i činjenicom da naši studenti da bi prešli granicu moraju da plate komercijalnu cijenu korona testa.

 

„Vlada RS mora hitno donijeti mjere kojim će osloboditi studente troškova testiranja jer pomalo je i smiješno da vlast testove koje je dobila kao donaciju sad pokušava da komercijalizuje i to iz džepova naših studenata“, zaključio je Vidić.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *