Vlada RS predložila ukidanje vanrednog stanja

Politika

Vlada Republike Srpske, na današnjoj sjednici u Banjaluci, donijela je uredbu o ukidanju vanrednog stanja u RS, rekla je Zora Vidović, ministar finansija u vladi Republike Srpske.

 

Kako je pojasnila, sva dalja procedura je sada na Narodnoj skupštini RS.

 

Nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan prijedlog dnevnog reda, Kolegijum Narodne skupštine zaključio je da se sjednica Kolegijuma za zakazivanje 13. posebne sjednice, na kojoj će biti dogovoren tačan termin održavanja sjednice i utvrđen Prijedlog dnevnog reda, održi telefonskim putem.

 

Juče je dogovoreno i da se 13. posebna sjednica Narodne skupštine održati u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja je, u odnosu na druge sale, najadekvatnija s obzirom na postojeće tehničke uslove i uvažavajući stručno mišljenje u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona.

 

Narodna skupština Republike Srpske 28. marta je na 12. posebnoj sjednici usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *