Poslanici sutra o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj

Politika

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće sutra Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj.

 

Prijedlogom odluke propisano je ukidanje vanrednog stanja jer je epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona stavljena pod kontrolu.

 

U obrazloženju tog prijedloga navodi se da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra opravdanim uvođenje pristupa kojim će se postepeno vraćati normalan život, odnosno cijeni da su stvoreni preduslovi za ukidanje vanrednog stanja.

 

Na predloženom dnevnom redu posebne sjednice parlamenta Srpske jesu i potvrđivanje akata koje je donio predsjednik Republike za vrijeme vanrednog stanja i donošenje odluke o prestanku važenja uredaba sa zakonskom snagom, Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2020. godinu – po hitnom postupku, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku.

 

Poslanici bi trebalo da raspravljaju i o prijedlogu odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2020. godinu i prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina (9048-VA).

 

Sjednica će biti održana u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja zadovoljava epidemiološke uslove prouzrokovane virusom korona.

 

Početak 13. posebne sjednice zakazan je za 10 časova.

 

Iz Narodne skupštine je saopšteno da će novinari koji budu pratili sjednicu biti smješteni u pres-sali u prizemlju zgrade Vlade, da će javni servis Republike Srpske snimati sjednicu i da će zainteresovani mediji za prenos moći da preuzmu signal.

 

Uz napomenu da su godišnje akreditacije Narodne skupštine važeće za praćenje sjednice, iz parlamenta su naveli da će konferencije za novinare narodnih poslanika takođe biti održavane u pres-sali u prizemlju zgrade Vlade.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *