Sastanak Cvijanovićeve, Dodika i Viškovića o saniranju posljedica epidemije

Politika

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su o podršci u oblasti turizma i hotelijerstva kroz izdavanje turističkih vaučera, kojima će se subvencionisati dio troškova smještaja domaćih turista na turističkim destinacijama u Republici Srpskoj.

 

Na sastanku u Palati Republike usaglašeno je da se program realizuje posredstvom Kompenzacionog fonda, a u cilju saniranja negativnih posljedica epedimije virusa korona, nastalih u navedenim oblastima. Ova mjera istovremeno predstavlja i pomoć građanima Srpske koji se opredijele da dio svog odmora provedu na domaćim turističkim destinacijama.

 

– Sagovornici su zaključili da i u vremenu krize treba pronaći priliku, ne samo za oporavak, već i dodatno jačanje i promociju turističkih potencijala Republike Srpske. O ovoj temi biće više riječi na radnom sastanku sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz Republici Srpskoj, koji će biti održan u petak, 22. maja u Palati Republike – saopštio je Biroa za odnose sa javnošću predsjednika Republike.

 

Kako kažu, na sastanku je razgovarano i o načinu ranije najavljene podrške medijskim kućama i novinarima, koji su u prethodnom periodu dali veliki doprinost u informisanju građana o epidemiji.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *