Žunić: Bilo je grešaka, ali mjere su dovele do dobrih razultata

Politika

Šef poslaničkog kluba SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Žunić, smatra da je zdravstveni sistem Republike Srpske odgovorio na vrijeme sistemskim mjerama u borbi protiv pandemije korona virusa.

 

– U svim radnjama koje su rađene sigurno je bilo i grešaka. Mjere koje je preduzeo Štab za vanredne situacije bile su dobre i dovele su do toga da imamo dobre rezultate u borbi sa nevidljivim neprijateljem, korona virusom – rekao je Žunić, tokom skupštinske rasprave o prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj. On je rekao da će građani prepoznati i kazniti one ljude koji su bili nosioci vlasti, a nisu bili odgovorni za vrijeme pandemije.

 

– Ponosan sam na sve ono što je urađeno i da su mjere koje su donesene spasle mnoge ljudske živote u Republici Srpskoj – istakao je Žunić.

 

Žunić je rekao da je vrijeme da se ukine vanredno stanje u Republici Srpskoj, ali da je potrebno da svi budu solidarni jer dolazi teško ekonomsko vrijeme.

 

Šef Poslaničkog kluba Demosa Spomenka Stevanović rekla je da je Vlada Republike Srpske pravovremeno reagovala na pandemiju virusa korona uvođenjem vanredne situacije u Republici Srpskoj.

 

– Vlada je radila najodgovornije u ovakvim situacijama – istakla je Stevanovićeva.

 

Nakon višesatne rasprave, poslanici su otišli na pauzu, a sjednica će biti nastavljana u 17 časova.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *