Glamočak: Fond solidarnosti će služiti za finansiranje kampanja

Politika

Tokom svog obraćanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poslanik SDS Nedeljko Glamočak rekao je da će se Fond solidarnosti zloupotrijebiti i da će služiti za kampanju vladajućih stranaka.

 

“U Fond solidarnosti niko ne vjeruje, jer se vama ne može ništa vjerovati. Vi ste Fond za poplave potrošili u izborne kampanje, i ovaj vam Fond treba za kampanje”, rekao je Glamočak komentarišući osnivanje Fonda solidarnosti i dodao:

“Tjerate radnike da se odriču dijela plate u Fond, uprkos protivljenju i radnika i sindikata, a onda ih uplašite pravljenjen spiskova potpisivanem izjava”.

Glamočak je u obraćanju poslanicima rekao da se selektivno bira ko će dobiti naknadu za rad u vrijeme korone, ilustrujući to primjerom:

“Policajci koji su radili i više od 40 dana nisu dobili jer su 15. marta bili na odmoru i počeli raditi 20. marta i rade i dan danas, a njigov kolega je radio od 15. marta do 15. aprila i tad je otišao na odmor. Ovako striktnim terminima niste ni potrošili sva predviđena sredstva za ovu namjenu, a obuhvatili ljude koji su radili i više od 30 dana.”

Podsjetio je da je Ministarstvo finansija RS organizovalo nagradnu igru preko PDV računa, a da je ministar finansija Zora Vidović tada u skupštini izjavila da su ti računi od PDV koji su izdavali tržni centri fiktivni jer su registrovani na poseban softer, a nisu išli preko softera Poreske uprave.

“Vaša konstatacija je sad ćete nabaviti novi softer u Poreskoj upravi i da se to više neće moći raditi, a ovo što je rađeno niko ništa”, rekao je Glamočak.

“A i tu softersku opremu ste vi nabavili, platili milionima i tad ste znali da je zastarjela i nikom ništa. I sva ta silna nabavke opreme je uzaludno bacanje para i pranje novca”, zaključio je Nedeljko Glamočak.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *