Šarović pozvao na potpuno otvaranje granice BiH

Politika

Dok Srbija ali i druge zemlje otvaraju granice i građani mogu da se kreću i ulaze u ove zemlje, vlasti Bosne i Hercegovine po tom pitanju apsolutno ništa ne preduzimaju niti pokazuje bilo kakvu brigu, izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

– Savjet ministara BiH je potpuno inertan po ovom pitanju. Važno je hitno donijeti odluke za ukidanje strogih restrikcija koje su kod nas još uvijek na snazi i time omogućuti ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Sa postojećim mjerama i skupim potvrdama o negativnom testu na virus korana, za većinu građana, a posebno porodica to je gotovo nemoguće – naglasio je Šarović.

 

On je ponovio da ovih dana granice otvaraju i druge susjedne zemlje, što je od velikog značaja za spajanje porodica, privredu, studente…

 

– Za ulazak u BiH, prema postojećoj odluci Savjeta ministara BiH, uz određene izuzetke, ulazak je moguć samo uz posjedovanje pozivnog pisma osobe koja ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska – zaključio je Šarović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *