Pandurević: SNSD blokadama želi vratiti kontrolu nad CIK BiH

Politika

Stvarni motiv SNSD i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom, čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana – izjavila je danas članica Glavnog odbora SDS Aleksandra Pandurević.

 

Ona ističe da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIК primoraju na podnošenje ostavke.

 

Prema njenim riječima sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD i HDZ, Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima.

 

SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurevićeva, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje.

 

– Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora- navodi se izjava Pandurevićeve u saopštenju iz SDS.

 

Кomentarišući SNSD zahtijev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIК, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

 

– Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu – navodi Pandurevićeva.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *