Predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vladi Fadila Novalića

Politika

U Predstavničkom domu Parlamenta FBiH danas je predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vlade BiH sa premijerom Fadilom Novalićem na čelu.

 

Ovaj prijedlog je potpisalo više od 20 poslanika Naše stranke, SDP, NiP, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka. Prijedlog nisu potpisali zastupnici SDA, HDZ, DF, SBB, SD i GS.

 

U obrazloženju podnesenog zahtjeva se navodi da se izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH “zbog neizbježne odgovornosti u svim aferama koje potresaju javnost u proteklom periodu, naročito one koje se vežu za nabavku medicinske opreme preko Federalne uprave civilne zaštite”.

 

– Mi predstavnici građana ovim putem tražimo pokretanje procesa smjene Vlade Federacije BiH čim prije. S obzirom da je moralna i društvena odgovornost izostala te da odgovorni nisu ponudili svoje ostavke naša obaveza je da pokrenemo ovaj proces. Jasno moramo dati do znanja da se kriminal i korupcija u javnim institucijama ni u kome slučaju ne smije tolerisati – navodi se u zahtjevu, prenosi Klix.

 

Inače, nakon hapšenja premijera FBiH Fadila Novalića zajedno sa druga dva osumnjičena u aferi “Respiratori” Fahrudinom Solakom i Fikretom Hodžićem postavilo se i pitanje da li Novalić može obnašati dužnost premijera s obzirom na sudske zabrane koje su naložene.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *