SNSD PREUZIMA SEMBERIJU
Nakon 28 godina, SDS izgubio većinu u skupštini Bijeljine

Politika

U Bijeljini je danas je formirana nova većina u gradskom parlamentu koju su, nakon 28 godina vladavine Srpske demokratske stranke, preuzele Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS) i Savez nezavisnih socijaldemokrata, uz Socijalističku partiju, Demos, Socijalističku partiju Srpske (SPS) i Stranku demokratske akcije (SDA).

 

Na čelo Skupštine grada Bijeljina danas je izabran Aleksandar Đurđević, dosadašnji šef Kluba odbornika SNSD-a, a na funkciju zamjenika gradonačelnika odbornici su izglasali Marka Mihajlovića, takođe iz SNSD-a.

 

Prethodno su sa ovih funkcija razriješeni Slaviša Marković (PDP) i Predrag Jović (SDS).

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je i lider novoosnovane Stranke demokratske Srpske Semberija, izjavio je da je prekompozicijom vlasti napravljena široka koalicija i proširena skupštinska većina.

 

– Naša osnovna zamisao bila je da proširenjem koalicije dobijemo podršku svih nivoa vlasti za sve projekte koje ćemo lakše realizovati, a za dobrobit svih naših građana, rekao je Mićić nakon smjene rukovodstva.

 

 

On je ocijenio da je veoma važno da je na samom početku rada novog saziva Skupštine jednoglasno usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave, kao i rebalans budžeta.

 

Novoizabrani predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je da u narednih nekoliko mjeseci očekuje da svi građani shvate zašto je dobar politički dogovor između SNSD-a i Miće Mićića.

 

– Očekujem da će shvatiti zašto je dobro da se išlo na jedinstvo u gradu Bijeljina i zašto je dobra sinergija lokalnog i republičkog nivoa, naveo je Đurđević.

 

Novoizabrani zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović rekao je novinarima da će svoju funkciju vršiti na najbolji mogući način, s ciljem razvoja grada i dobrobiti građana.

 

Smijenjeni predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković rekao je novinarima da mu je drago što više neće biti na toj poziciji jer smatra da većinu sada čini ljudi koji su promijenili svoje političke partije, da to ne odslikava volju građna iz 2016. godine, te da njemu ne bi bila “čast da na čelu Skupštine sjedi još nekoliko mjeseci”.

 

U Skupštini grada, koja broji 31 odbornika, u skupštinskoj većini sada djeluje 26 odbornika, a u opoziciji pet odbornika iz Partije demokratskog progresa (PDP).

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *