Završen “Intime Jazz Fest” u Banskom dvoru

Kultura

Sjajnim koncertom “Majamisty Triaa” svečano je zatvoren prvi banjalučki festival džez muzike “Intime Jazz Fest” tokom kojeg su u četiri dana trajanja kroz Koncertnu dvoranu Banskog dvora prodefilovali vrhunski džez umjetnici regiona uz vrlo zapažene afeter sešn svirke sa domaćima snagama u klubu “City pab”.

Niz od tri odlična koncerta Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i tandema Marija Šestić/Matija Dedić nastavila je i trojka Maja Alvanović (klavir), Ervin Malin (Kontrabas) i Leo Kovač (bubnjevi), koja je u Banskom dvoru predstavila repertoar sa svoja dva albuma “Mistyland”(2011) i “Love” (2014) u vrlo strastvenom i dramatičnom izvođenju.

Pažljivo održavajuži tanku liniju instrumentalne virtouznosti i energične komunikacije na bini “Majamisty Trio” su prvo predstavljanje banjalučkoj publici pretvorili u čisto uživanje, kako na sceni, tako i ispred nje.

Ono što je dobro jeste da je dvorana Banskog dvora sve četiri večeri bila ispunjena publikom i da su svi muzičari održali visok umjetnički nivo pravdajući u punoj mjeri poziv iz Banskog dvora.

Mladen Matović, direktor Banskog dvora Kulturni centar koji je stajao kao organizator ovog festivala kaže da je ovaj festival bio muzička čarolija za sve ljubitelje dobre muzike.

– Prvi festival džez muzike “Intime Jazz Fest” u potpunosti je ispunio naša očekivanja kao organizatora i iskreno sam ponosan na ovu muzičku čaroliju u kojoj smo svi zajedno uživali puna četiri dana. Maksimalna posjećenost svih koncerata u okviru festivala kao i veoma pozitivni komentari na prateće aktivnosti koje smo u sadradnji sa banjalučkim “Combine Quartetom” nakon svake koncertne večeri organizovali u klubu City Pub, daju nam istinski “vjetar u leđa” da istrajemo u svojoj namjeri da ovaj festival postane tradicionalna manifestacija na koju ćemo svi zajedno biti ponosni – rekao je Matović.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *