Koncert Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje za novi sjaj Banskog dvora

Kultura

Povodom završetka obnove Banskog dvora, na platou ispred ove kulturne ustanove u četvrtak, 25. jula biće održan koncert proslavljenih umjetnika Stefana Milenkovića i Slobodana Trkulje, uz pratnju simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije.

 

Simboličnim paljenjem ambijentalne rasvjete i koncertom svjetski priznatih muzičara biće ozvaničen zavšetak obnove spoljašnjeg dijela Banskog dvora, u okviru najveće sanacije ovog zdanja unazad nekoliko decenija.

 

U obnovu Banskog dvora, uključujući i rekonstrukciju krova, uloženo je više od tri miliona KM.

 

Ujedno, ovim koncertom, biće ozvaničena predaja aplikacije Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine. Ovaj projekat realizuje se pod motom „Suprotnosti se privlače“.

 

Koncert će biti održan na platou ispred Banskog dvora, sa početkom u 21 čas.

 

Svjetski priznate virtuoze klasične muzike na violini i moderne tradicije na mnogobrojnim instrumentima, Milenkovića i Trkulju, pratiće muzičari iz Banjaluke, Bihaća i Jajca, tri grada koji su se zajednički kandidovali i strijeme prestižnoj evropskoj tituli.

 

Muzičari Banjalučke filharmonije, biće raspoređeni na sceni u neobičnom omjeru 20:24 što asocira na godinu Evropske prestonice kulture za koju se Banjaluka takmiči.

 

Koncert Trkulja/Milenković organizovali su Fondacija Banjaluka 2024 u saradnji sa Gradom, a ulaz će biti besplatan.

 

srpskainfo.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *