The Cure objavljuju novi album

Magazin

The Cure, jedan od diskografski najuspješnijih rok bendova svih vremena, sljedeće godine objaviće novi album, potvrdio je frontmen sastava Robert Smith ubrzo nakon što je objavljeno da bend na proljeće ulazi i u Rokenrol dvoranu slavnih! Biće to njihov 14. studijski album, i to 11 godina nakon njihovog posljednjeg izdanja “4:13 Dream” iz 2008. godine, a poput drugih velikana koji primijećuju veliki povratak rok muzike, i Smith je izjavio da je inspiracija za novi album došla upravo od mladih muzičara.

“Slušajući ove mlade snage dobio sam snažnu motivaciju da i sami uradimo nešto svježe”, izjavio je Smith i dodao “Za nekih šest nedjelja idemo u studio i završavamo svoje novo izdanje, prvo nakon više od decenije i veoma smo uzbuđeni zbog toga!”

The Cure iza sebe imaju oko 30 miliona prodatih albuma i smatraju se jednim od najuticajnijih bendova u istoriji popularne muzike sa 13 studijskih, 11 kompilacijskih i pet koncertnih albuma. Bend iduće godine slavi i 40 godina rada, zbog čega će poslije niza nasumičnih i rekordno rasprodatih nastupa, naredne godine krenuti i na svjetsku turneju koja obuhvata svega dvadesetak odabranih nastupa širom svijeta. Među njima, Smith je lično odabrao i EXIT, gdje će prvi put u Srbiji, The Cure nastupiti u četvrtak, 4. jula.

Ulaznice za mnoge od ovih datuma u 2019. godini, planule su u rekordnom roku, a više od trećine kapaciteta Petrovaradinske tvrđave na dan njihovog nastupa je popunjena.

U toku je novogodišnja akcija EXIT festivala, gdje se kupovinom ulaznice za EXIT festival po promotivnoj cijeni od 115 KM, na poklon mogu dobiti i ulaznice za morske festivale u organizaciji EXIT tima, Sea Star festival, koji će 24-25. maja biti održan u Umagu, kao i Sea Dance festival koji će krajem avgusta biti održan na plaži Buljarica u Budvi! U prodaji je i dnevna ulaznica za prvi dan festivala i nastup sastava The Cure po cijeni od 58 KM za parter, 78 KM za fan pit, kao i 210 KM za dnevnu VIP Gold ulaznicu. Više informacija na exitfest.org.

EXIT festival biće održan od 4. do 7. jula 2019. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a pored sastava The Cure potvrđeni su i Greta Van Fleet, Dimitri Vegas & Like Mike, Phil Anselmo & The Illegals, Sofi Tukker, Tarja, The Selecter, Peter and the Test Tube Babes i brojni drugi, a uskoro stižu i nova pojačanja, te prva imena za legendarnu Dance Arenu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *