Korisnici Vibera mogu da kreiraju svoje stikere

Magazin

Sa najnovijim ažuriranjem za Android, Viber predstavlja Create a Sticker funkciju, koja omogućava kreiranje sopstvene kolekcije stikera bez napuštanja aplikacije. Svaka kolekcija može da sadrži do 24 stikera.

 

Kako bi se počelo sa kreiranjem stikera, potrebno je otvoriti novu alatku za kreiranje u “sticker market” sekciji platforme ili preko menija u okviru bilo kog razgovora.

 

Opcija za editovanje/obradu će omogućiti izbor sopstvene fotografije, prije zumiranja, rotiranja ili kropovanja preko magic wand alatke. Moguće je i dodavanje dekoracija. Konačna kreacija se može obilježiti kao javna ili privatna, u zavisnosti od preferencija korisnika.

 

Telegram i Gboard već imaju sopstvena rješenja za kreiranje prilagođenih stikera, ali Viberova funkcija je trenutno mnogo lakša za otkrivanje nego Gboard-ova i jednostavnija za korišćenje nego Telegramovo rješenje.

 

Ažuriranje, koje omogućava kreiranje prilagođenih stikera u Viberu će u narednim danima biti dostupno preko Play Store-a. Desktop i iOS korisnici će morati da sačekaju neko vrijeme dok funkcija ne bude dostupna i za njihove platforme.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *