Pet nominacija za EXIT, Sea Dance, Sea Star i No Sleep festivale

Magazin

U godini kada je održano najuspješnije izdanje Exita, festivali koje organizuje EXIT tim dočekuju Evropske festivalske nagrade (EFA) sa ukupno pet nominacija!

 

Na nedavno objavljenoj listi nominovanih muzičkih festivala, EXIT se ponovo našao u kategoriji „Najbolji veliki festival“, i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine. Glasovi milionske publike širom svijeta odlučiće o pobjednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji.

 

Pobjednici će biti proglašeni 15. januara sljedeće godine, kada EXIT festival proslavlja jubilarni, 20. rođendan pod simboličnim sloganom EXIT 2.0, kojim se obilježava početak jedne nove ere, uz brojne inovacije u svim oblastima svog djelovanja.

 

I drugi članovi Exitove festivalske porodice našli su se među nominovanim festivalima.

 

Istarski Sea Star festival i budvanski Sea Dance festival u trci su za istu nagradu – „Najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno“, dok je nedavno završeni i izuzetno uspješni No Sleep festival našao svoje mjesto u čak dvije kategorije – „Najbolji novi festival“ i „Najbolji festival do 10.000 posjetilaca dnevno“!

 

Pored toga što je EXIT „festivalskog Oskara“ osvojio za izdanja iz 2017. i 2013. godine, i Sea Dance je 2014. ponio kući titulu za koju je i ovaj put nominovan. No Sleep festival već je izgradio zavidnu reputaciju na evropskoj muzičkoj sceni, jer se svojom nominacijom našao među odabranih pet najboljih novih festivala, a na upravo završenom drugom izdanju u Beogradu privukao je posjetioce iz 40 zemalja svijeta i „pokupio“ kako njihove pohvale, tako i oduševljenje samih izvođača koje su činili udarna imena elektronske scene.

Glasanje za Evropske festivalske nagrade trajaće do 30. novembra. Glasa se na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, europeanfestivalawards.org ili putem ovog linka izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“, izborom Sea Star ili Sea Dance festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, te izborom No Sleep festivala u „Best New Festival“ i „Best Small Festival“ kategorijama.

Uskoro u prodaji prve i najpovoljnije ulaznice za EXIT

 

EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula, a zbog 20. rođendana biće u centru pažnje svjetske muzičke javnosti. Uskoro će biti objavljena prva imena koja će nastupati, a zakazan je i start prodaje ulaznica za petak, 22. novembar, tačno u podne putem sajta www.exitfest.org.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *