Modna revija “Baš po mjeri” sutra u Banskom dvoru

Magazin

Četvrta modna revija osoba s invaliditetom, pod nazivom „Baš po mjeri“, biće održana sutra, 28. novembra s početkom u 19 časova u Banskom dvoru.

 

Ovogodišnji moto revije je „Mogu sve što poželim“ sa željom da se javnosti ukaže na mogućnosti osoba sa invaliditetom, a ne samo na “nedostatke”.

 

U ulozi modela naći će se 29 žena i 16 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta, koji će nositi kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković. Svaki učesnik će nositi svoju „po meri“ skrojenu odjevnu kombinaciju, sa detaljima zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama.

 

-Želja nam je da predstavimo osobe sa invaliditetom u jednom novom svjetlu i pokažemo šta se sve može, s jedne strane, kao i to da ukažemo na činjenicu da je invaliditet samo jedna karakteristika koja ne određuje osobe koje ga posjeduju. Nadalje, želimo da pošaljemo poruke koje će uticati na stvaranje preduslova za samostalan život osoba sa invaliditetom, te otvoriti mogućnosti za njihovo učešće u svim oblastima života i rada – saopštila je doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije.

 

U pratećem dijelu programa nastupiće Etno grupa “Iva”, hor “Castratonica”, a predstaviće se i akademski plesni klub „Habanera“.

 

U organizaciji događaja učestvuje više od 50 volontera.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *