Od proljeća novi izgled Fejsbuka

Magazin

Od proljeća svi korisnici Fejsbuka prećiće na novi, potpuno izmijenjeni izgled Fejsbuka koji je već pušten određenom broju korisnika i to pod radnim imenom FB5.

 

Ovo je najavljeno još tokom 2019. godine a Mark Zakerberg je najavio brži i moderniji Fejsbuk a prve proene su sada poznate. Prva i najinteresantnija jeste da Fejsbuk više nema prepoznatljivu plavu crtu u vrhu što je negdje i bio njihov zaštitni znak. Korisnici imaju na raspolaganju opciju da biraju između dvije nijanse pozadine, nešto poput Dark Mode kod brojnih uređaja.

 

Ono što će takođe dobiti redizajn jeste i logo koji će umjesto u kvadratu sada biti u krugu. Font je veći a smanjen je broj ikona koje stoje na početnoj strani kako bi korišćenje bilo jendostavnije.

 

Takođe, kreće i isčekivana opcija Fejsbuk Dating koja će dozvoliti korisnicima da imasju svoju listu “simpatija” i ako se dvoje poklope, odnsono ako se nađu jedno drugom na listi, dobiće notifikaciju.

 

Tu su i još neke promjene poput unapređene aplikacije za Mesindžer koja će biti efikasnija, lakša i brža a biće dostupna i za Vindovs i macOS. Ujedno od sada će biti moguća komunikacija između korisnika Instagrama, VocApa i Fejsbuka, bez obzira na kojoj su od ovih aplikacija.

 

On koji su izabrani da među prvima isprobaju novi Fejsbuk imaće opciju i da se vrate na stari lejaut ali će svakako tokom godine svi preći na njega.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *