“Fresh Wave” potvrdio novog hedlajnera

Magazin

Italijanski producent i DJ Ilario Alicante stiže ovog ljeta na banjalučju tvrđavu Kastel i jedan je od hedlajnera predstojećeg “Fresh Wave” festivala, koji će se održati od 6. do 8. avgusta.

 

Nakon što su svoje nastupe potvrdili Sven Vath i Artbat, još jedna velika zvijezda svjetskog elektronskog neba, Ilario Alicante, zasijaće kao headlajner na najvećoj bini predstojećeg izdanja festivala.

 

Riječ je o talentovanom izvođaču koji je svoj put ka muzičkim vrhovima započeo još kao klinac u Livornu ali pravi muzički uspon doživio je 2008. kada je zahvaljujući zanimljivim remix izdanjima zabilježio nastupe na značajnim evropskim festivalima poput “Time Warp-a”, a posebno lansiranje među “krem de la krem” uslijedilo je nedugo nakon tog vrućeg ljeta, kada je i zvanično postao član čuvene “Cocoon” familije.

 

Uslijedile su godine rada koje su za rezultat imale osnivanje sopstvene etikete “Deep Moves”, koja promoviše rad nadolazećih zvijezda, a 2016. godine nastaje Virgo, radionica u kojoj Ilario eksperimentiše sa zvukom kroz brojne saradnje sa drugim izvođačima. Virgo je vjerovatno uticao na kreativnost Ilarija, koji je i u vrijeme pandemije iskočio na površinu sa jedinstvenim projektom “Electronic Renaissance”, čiji je cilj da zahvaljujući univerzalnom jeziku elektronske muzike, doprinese otvaranju nove kulturne, ljudske i ekonomske renesanse, za Italiju i ostatak svijeta, a čiji stream prethodnih dana pratilo na desetine hiljada fanova iz svih krajeva svijeta, što je dobar znak da se ujedinjujemo za ponovno pokretanje nakon zaključavanja koje je izazvala pandemija Covid-19.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *