Prva dama na “Fresh Wave” festivalu stiže iz Ukrajine

Magazin

Jedna od trenutno najpopularnijih potvrdila je svoj nastup na predstojećem “Fresh Wave” festivalu, koji će se od 6. do 8. avgusta održati na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

 

Nakon što su svoje nastupe potvrdili Sven Vath, Artbat, Ilario Alicante pridružila im se još jedna velika zvijezda predstojećeg izdanja festivala.

 

Anastasia Topolskaia dolazi iz Ukrajine, od 2009. godine je na turneji po najatraktivnijim svjetskim plesnim destinacijama, nastupajući podjednako i na festivalskim i na klupskim podijumima. Jedan je od najpoznatijih haus i tehno DJ-eva sa istočne strane željezne zavjese. Karijera joj je još prije desetak godina počela u dalekom Donjecku, drugom gradu po veličini u Ukrajini poslije prestonice Kijeva. Zvuk kojeg preferira kreće se od pucketanja tehna do melanholičnog minimuma, mada na tu osnovu rado naslanja zvuk kojeg opisuje kao geto funk. Jedna je od miljenica Monike Kruse, a njeni nastupi su redovna pojava na velikim svjetskim festivalima kakav je Awekenings.

 

Nastia za sebe kaže da je DJ, da nije producent i da nije posvećena stvaranju sopstvenog materijala već muzici. Svakako je jedna od nekoliko koji su svoj put ka vrhu iskrčili sirovim talentom i van serijskom vještinom, spajajući ponekad i naizglzed nespojivo, što njene nastupe čini još uzbudljivijim.

 

Njeno prvo i za sada jedino zvanično izdanje “He & She” objavljeno je 2011. godine na etiketi “Musik Gevinnt Freunde”.

 

-U vremenu svjetske pandemije pozivamo vas da budete dio “Nektar Fresh Wave” porodice i da pratite nove eksluzivne DJ setove za kvalitetno prekraćivanje vremena kojeg provodite kod kuće – poručili su organizatori.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *