Kolumnista Veljko Račić uhapšen zbog razbojništava

Region

Aktivista Nove srpske demokratije i kolumnista portala IN4S, Veljko Račić (36), koji se nedavno sreo i fotografisao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao dvije kladionice “Bookmakers” u Podgorici”, saznaje portal Ujedinjenje.

Račić se sumnjiči da je 22. novembra prošle godine, u večernjim satima, maskiran, radnici kladionice u Maslinama prijetio nožem i tom prilikom uzeo 400 eura, nakon čega je pobjegao.

Krađu je, sumnjaju iz policije, ponovio 6. decembra protekle godine, kada je u istoj kladionici u Skopskoj ulici ponovo prijeteći nožem ukrao 270 eura. Kasnije tog mjeseca, 26. decembra, on kako sumnjaju iz policije, zaposlenoj u apoteci „Medeon farm 1“ u ulici Zetskih Odreda u Maslinama maskiran prijetio pištoljem i tom prilikom ukrao 400 eura.

Isto je, kako se sumnja, ponovio u apoteci „Julia pharm“ u Maslinama 12. januara ove godine, i tom prilikom ukrao 835 eura.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se Veljko Račić, kolumnista In4s-a, uhapsi i privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu zbog sumnje da je počinio četiri krivična djela – razbojništvo.

standard.co.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *