Vulin pozvao ministre da spriječe formiranje vojske Kosova

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je pisma ministrima odbrane 53 zemlje u kojima ih je pozvao da spreče najavljeno formiranje takozvane vojske Kosova i pokušaj pravljenja, kako je naveo, još jedne paravojne formacije na prostoru Kosova i Metohije.

Vulin je tim povodom rekao da neosuđeni teroristi hoće da dobiju armiju i da zločine za koje nisu bili osuđeni još jednom ponove, ali, kako kaže, ovaj put u formi armije.

Naglašava da je za Srbiju je to apsolutno neprihvatljivo i da bi moralo da bude neprihvatljivo i za međunarodnu zajednicu.

”Da niko ne bi mogao da kaže jednog dana da nije znao šta se dešavalo na prostoru KiM, poslao sam pisma ministrima odbrane 53 najvažnije zemlje sveta. U pismu se jasno kaže šta se sprema na KiM, koliko je opasno praviti paravojsku, koliko je takozvana vojska Kosova nešto što može značajno da poremeti stanje mira na KiM, ali i u čitavom regionu”, istakao je Vulin.

Ministar je naglasio da čitav svijet zna i mora da zna da se na KiM pokušava da stvori teroristička organizacija koja će, kaže, sebe nazivati nekakvom vojskom.

”A pravi se samo iz jednog razloga – za obračun sa Srbijom i za obračun sa Srbima, ni zbog čega drugog i ni zbog koga drugog”, podvukao je Vulin.

Dodao je i da se obratio svojim kolegama očekujući da će oni informisati svoje vlade, te da očekuje od njih da će zaštititi međunarodno pravo, ali i zaštiti vojničku struku i profesiju.

”Jer ako se od islamske države ne pravi vojska, ne može se praviti ni od terorističke OVK”, zaključio je ministar.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *