Razbijena najveća kriminalna grupa u Vojvodini

Region

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u više odvojenih akcija uhapsila 11 osoba i razbila “najveću kriminalnu grupu u Vojvodini”.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da su uhapšeni osumnjičeni za različita krivična dela i da je zaplenjena veća količina oružja.

On je rekao da je policija uhapsila vođu kriminalne grupe u Vojovodini i još osam članova te grupe koja stoji iza ubistava, pokušaja ubistava i prodaje narkotika.

Policija je kod njih pronašla 42 kilograma narkotika, pretežno skanka i manju količinu kokaina, rekao je Stefanović.

“Oni su razvili najveću kriminalnu grupu u Vojvodini, osumnjičeni su za najteža krivična dela, ubistva, pokušaja ubistva, stavljanja u promet i proizvodnja droge. Uhapšen je i A. K. (26), vođa ove grupe”, rekao je Stefanović.

Kako “Novosti” saznaju, reč je o Alenu Kurini.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je pojačano prisustvo policije u delovima Beograda gde ima više migranata i da policija ne želi da primenjuje fizičku silu kako bi migranti otišli u prihvatne centre.

On je na konferenciji za novinare rekao da policija pokušava na civilizovan način migrantima da objasni da im je bolje da budu u prihvatnim centrima, ali da oni odbijaju da odu.

“Ne želimo da budemo nasilni prema tim ljudima. Pokušavamo da ih ubedimo, da dopremo do njih”, rekao je Strefanović i dodao da MUP u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i Ministarstvom zdravlja, radi na zbrinjavanju tih ljudi.

“Svakoga dna uspevamo sve više ljudi da uverimo da je za njih bolje da budu na toplom, a ne na ulici”, rekao je Stefanović.

On je rekao da se Srbija trudi da sa EU nađe rešenje za readmisiju jer većina neće moći da traži azili u zemljama zapadne Evrope.

novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *