Mornar u Dubrovniku ubio punca i suprugu pa izvršio samoubistvo

Region

Jutros se u Dubrovniku dogodilo dvostruko ubistvo i samoubistvo. Policija je još uvijek na terenu, uviđaj traje cijelo jutro.

 

“Utvrđen je identitet osoba koje su rano jutros u beživotnom stanju pronađene u stanu u ulici Prijeko, u Dubrovniku. Radi se o dvije muške osobe u dobi od 64 i 77 godina te jednoj ženskoj osobi u dobi od 53 godine. Utvrđeno je da je smrt nastupila nasilnim putem. Ranjena osoba, prevezena u dubrovačku bolnicu, je 74-godišnja žena”, stoji u saopštenju policije od ranije.

 

Kako saznaje index.hr. razlog dvostrukog ubistva i samoubistva leži u porodičnim razmiricama.

 

Ubica, kojeg dubrovački mediji spominju kao dugogodišnjeg pomorca, a identifikuju kao Đ.B., ubio je punca M.T. pa suprugu L.B., a onda je presudio sebi.

 

Prvo je, kako nezvanično saznaje zagrebački portal, pucao u 74-godišnju punicu. Nju je ranio, a ona se uspjela spasiti tako što se zaključala u jednu sobu u stanu koji se nalazi na drugom spratu i od tamo zvala policiju.

 

Potom je ubio punca. U međuvremenu je njegova supruga istrčala vani dozivajući pomoć.

 

Krenuo je za njom i ubio je na stubištu. Odmah potom je presudio i sebi, najvjerovatnije hicem u glavu. Pao je na nju, a tako ih je našla i policija.

 

Navodno je riječ o muškarcu koji je već ranije imao dosta problema sa zakonom, a na to su se nadovezali veliki porodični problemi.

 

U stanu ih je bilo četvoro, a preživjela je 74-godišnja punica koja je iz sobe zvala policiju. Nju je, napisali smo već, ranio u nogu, a preživjela je jer se ubica nije ni vraćao po nju.

 

Policija je zaprimila dojavu oko 06:50 sati kako se u stanu nalaze tri beživotna tijela, a nezvanično se sazanje kako se sumnja na ubistvo jer je jedna osoba, četvrta, ranjena i prevezena u bolnicu.

 

Policija je još uvijek na terenu, Županijsko tužilaštvo vrši uviđaj.

 

“Jutros, oko 7 sati nakon zaprimljene dojave, u stanu u ulici Prijeko, na području stare gradske jezgre u Dubrovniku, zatečena su tri beživotna tijela i jedna ranjena osoba koja je prevezena u dubrovačku bolnicu. U toku je uviđaj kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog tužioca. Više informacija bit će poznato po završetku uviđaja,” napisali su iz policije ranije jutros.

 

index.hr

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *