Pritvoren četvrti napadač na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu

Region

Splitska policija završila je istragu nad još jednim, četvrtim, osumnjičenim za brutalni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu prošle subote.

 

U pritvoru je zadržan 21-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela iz mržnje.

 

– U odnosu na nastavak kriminalističkog istraživanja događaja od 9. februara 2019. godine u Splitu na Obali Hrvatskog narodnog preporoda, juče je dovršeno kriminalističko istraživanje nad još jednom osobom, 21-godišnjim hrvatskim državljaninom. Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnjak, zajednički i prema prethodnom dogovoru s dva 25-godišnjaka i 23-godišnjakom, koji su ranije kriminalistički obrađeni i kazneno prijavljeni, 9. februara učestvovao u fizičkom napadu na tri strana državljanina, igrača vaterpolo kluba. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnovane sumnje da je 9. februara 2019. godine iz mržnje počinio kaznena djela teške tjelesne povrede u pokušaju i razbojništva – stoji u saopštenju.

 

Juče su Vaterpolo savez Srbije i klubovi koji učestvuju u Regionalnoj vaterpolo ligi uputili dopis Upravnom odboru lige u kome ističu da iz bezbjedonosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone. S druge strane, Vaterpolo savez Hrvatske smatra da ovaj zahtjev nije ostvariv, što “jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige”.

 

index.hr

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *