Osječanka optužila fudbalera Dinama da ju je brutalno pretukao

Region

Djevojka iz Osijeka, Iva Bošnjak, tvrdi da je u noći s četvrtka na petak, nakon pobjede Dinama protiv Benfike, pretukao fudbaler Modrih Ilahi Believe.

 

Ova djevojka je u razgovoru za Index ispričala stravične scene koje su se desile u njegovom stanu rekavši kako je ovaj 23-godišnji fudbaler iz Nigerije tukao i gušio.

 

– Došao je malo prije 23 sata s prijateljem u stan, ja sam mu otvorila vrata. Pitao me što izvodiš, već je došao ljut. On je bio s prijateljem u dnevnom boravku, a ja sam otišla u sobu. Nakon pola sata prijatelj je napustio stan, a on je došao u krevet i legao pored mene. Ja sam ga pitala zašto ne možemo riješiti tu priču. Nakon dvije minute ustao je i počeo biti agresivan. Počeo je bacati moje stvari. Molila sam ga da prestane. Tad sam ga uhvatila za ruku, a on me bacio na krevet i počeo me gušiti. Jednom me rukom držao, a drugom gušio. Prestravila sam se, shvatila sam da mi je život u opasnosti – ispričala je za Index ova djevojka.

 

Nakon toga, ona je otkrila da je ovaj fubaler nastavio tući.

 

– Gurnuo me tako da sam lupila glavom u pod i vrata. Sakrila sam se pod umivaonik, izvukao me pa šutirao nogom. Izvukla sam se i krenula izaći iz sobe, a on me na to gurnuo tako da sam pala i udarila glavom u donji dio vrata i pod. Udarila sam desnom stranom glave. Počeo me vući za noge i šutnuo me nogom. Pobjegla sam u wc i sakrila se ispod umivaonika. On je ušao u wc, vukao me za ruke i dovukao do hodnika. Vidio je da neću ustati pa me počeo šutati nogom i vikati mi da sam kur*a – ispričala je.
Priča se tu nije zaustavila.

 

– Nakon toga je opet uzeo moje stvari i počeo bacati. Pokušala sam uzeti mobilni telefon. Odmah kad sam uspjela dohvatiti telefon nazvala sam policiju. Ja sam odmah napustila stan, shvatila sam da će me ubiti ako ostanem tamo. Prije nego što sam izašla rekao mi je da ja ne znam ko je on, da je on igrač Dinama – prepričala je za Index.

 

Kada je došla policija, kazali su joj da povrede nisu dovoljno teške.

 

– Policija je došla, sa mnom su razgovarali u policijskom automobilu i išli su razgovarati s njim. On im je rekao da sam ja sama pobacala svoje stvari i otišla iz stana, da je to sve. Policija mi je rekla da oni mogu jedino nešto napraviti da su teže povrede, da ako hoću ići dalje s tim da je najbolje da ga privatno tužim. On je meni rekao da ja ne znam ko je on, da je igrač Dinama. Poručio mi je da mu ne mogu ništa. Ali neću odustati i želim ići do kraja. Nikad nisam bila zlostavljana, ovo je strašno. Upozoravam sve djevojke da se paze, počele su mi se nakon objave javljati i druge žene baš vezano za njega. Ići ću na sud, iako sam shvatila njegovu poruku da mu ne mogu ništa – rekla je mlada Osječanka Iva Bošnjak za Index.

 

Iz policije su za ovaj hrvatski portal potvrdili da se desila intervencija te da još uvijek prikupljaju informacije, a iz Dinama su poručili da nemaju komentar.

 

Index.hr

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *