Osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog zlostavljanja osam djevojčica

Region

Zbog osam krivičnih djela polnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta zadovoljenjem pohote pred djetetom mlađim od 15 godina, na splitskom Opštinskom sudu je osuđen 55-godišnji I.M., otac troje djece rodom iz Ljubuškog.

 

Muškarac koji je osuđen za napastvovanje djevojčica iz komšiluka osuđen je na ukupno godinu i deset mjeseci zatvora, s tim da će, po pravosnažnosti presude, 10 mjeseci odležati iza rešetaka, dok preostalih godinu dana neće ako u roku od tri godine ne počini neko novo krivično djelo, javlja “Slobodna Dalmacija”.

 

On se teretio da je u Kaštelima od marta 2011. do oktobra 2012. godine u više navrata prilazio dvjema djevojčicama iz komšiluka u dobi od 11 i 12 godina te se pred njima samozadovoljavao.

 

Isto je radio i pred 13-godišnjakinjom iz iste ulice, zatim 11-godišnjakinjom koju je pitao hoće li da ga dodirne dok se samozadovoljava. Isto je ponovio i pred osmogodišnjom djevojčicom.

 

Pedesetpetogodišnjak je u istom vremenskom periodu prilazio još jednoj osmogodišnjoj djevojčici i pristupao joj na isti način.

 

Osim tih šest djevojčica, na isti način je zlostavljao i dvije šestogodišnjakinje iz iste ulice, od kojih je jednoj ponekad nudio i slatkiše ako ga dodirne po polnom organu, dok je drugoj dirao kosu dok se samozadovoljavao.

 

Za svako od ovih krivičnih djela dobio je po pola godine zatvora, što je potom objedinjeno u jedinstvenu kaznu od godinu i 10 mjeseci.

 

(Slobodna Dalmacija)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *