Golovčenko: Isporuka “MIG-ova” Srbiji početkom 2021.

Region

Predsjednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Bjelorusije Roman Golovčenko rekao je da će Bjelorusija početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione ”MIG 29”, prenosi bjeloruska novinska agencija BELTA.

 

Golovčenko je istakao da se remont aviona obavlja u dogovorenim rokovima i da se tri aviona nalaze na remontu, a jedan u procesu defektacije, navodi portal “Tango siks”.

 

“Sve ide po planu. U stalnom smo kontaktu sa srpskom stranom, nema nikakvih poteškoća. Prema ugovoru isporuka aviona kupcu ide početkom 2021. godine”, rekao je prvi čovjek bjeloruskog Državnog vojno-industrijskog komiteta, koji je dodao da prema ugovoru radove remonta i modernizacije plaća srpska strana.

 

Zvanična primopredaja četiri lovačka aviona ‘MIG 29” u varijanti 9.13 izvršena je 25. februara ove godine u bjeloruskom 558. remontnom zavodu u Baranovičima, gdje je tri dana ranije započeo njihov remont. Iz Ministarstva odbrane Srbije tada su saopštili da je prijem aviona i pratećih kompleta zemaljske opreme izvršen u prethodne dvije nedjelje i da su avioni odmah predati na generalni remont i modifikaciju opreme kako bi bili opremljeni, kao i trenutnih 10 aviona ovog tipa u RV i PVO.

 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je tom prilikom da su rokovi dogovoreni i precizni, da se računa da će faza remonta (prva faza) biti završena u najkraćem mogućem roku, a potom i druga faza koja podrazumjeva modernizaciju.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *