Ubici iz Novog Sada prijeti 40 godina zatvora

Region

Goran Janković, osumnjičen za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), priveden je u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu na saslušanje. Poslije saslušanja, određen mu je pritvor do 30 dana.

 

– Osumnjičeni, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, u zakonskom roku doveden je u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, gdje ga je javni tužilac saslušao u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja, javni tužilac je podnio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu prijedlog za određivanje pritvora do 30 dana, odnosno zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemirenja javnosti, koji je osumnjičenom i određen – navelo je Više javno tužilaštvo.

 

Protiv Jankovića će biti provedena istraga povodom krivičnog djela teško ubistvo, za koje mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

 

On je uhapšen u ponedjeljak na Ribarskom ostrvu, tri dana nakon zločina i sakrivanja od policije. Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož.

 

Nekoliko sati prije nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je bio u kafani. Najprije je s nekoliko prijatelja sjedio u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 sati, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu.

 

Prema onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo i revoltiralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici i s tim se nije mogao pomiriti pa je zbog toga počeo piti.

 

(Avaz)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *