Đurić: Zabrinuti smo zbog prekida kanala snabdjevanja za Srbe na Kosovu

Region

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je zabrinut zbog dodatnog pritiska povodom taksa za Srbe na Kosmetu i što su prištinske vlasti prethodnih dana presjekle kanale snabdjevanja sjevera pokrajine osnovnim životnim namirnicama.

 

– Počinju da se javljaju određene nestašice. Ali, mi ćemo nalaziti način da dopunimo sve što je potrebno Srbima na Kosmetu – rekao je Đurić za TV “Pink” i podsjetio na plan predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za pomoć i podršku Srbima na Kosmetu.

 

Prema njegovim riječima, Albanci svoje djelovanje zasnivaju na parafiranom sporazumu iz februara 2012. godine, koji je potpisala biša DOS-ova vlast, kojim je predviđeno da granična policija takozvanog Kosova uspostavi prelaze Jarinje, Brnjak…

 

– Sad ta granična policija otima kamione, kombije sa robom, u Kosovskoj Mitrovici nestaju prozvodi – ističe Đurić.

 

Govoreći o pomoći Srbima na Kosmetu, Đurić naglašava da je lijepa vijest da je završen strateški projekat izgradnje nezavisnog sistema vodosnabdijevanja za sjever Kosmeta, a taj regionalni vodovod će 28. juna biti pušten u rad.

 

On je naveo da će 12. jula biti otvorena i druga završna faza novog lječilišnog kompleksa u Banjskoj, što je značajno i za turizam, jer će turisti moći da posjete i manastir Banjska, zadužbinu Kralja Milutina, koja je restaurirana.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *