Uletio u svadbenu kolonu i poginuo, sedam osoba povrijeđeno

Region

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Batočine jedna osoba izgubila život, sedmoro je prošlo sa lakšim i težim povredama. Poginuo je Z. C. (47) iz Požarevca, a među povrijeđenima su trudnica i dijete (15).

 

Kako je Novostima rečeno u Osnovnom tužilaštvu u Kragujevcu, on je iz zasad neutvrđenih razloga svojim mercedesom prešao u suprotnu traku i udario u alfa romeo, a zatim u drugi mercedes koji je išao iza. Četvrti automobil iz kolone, u namjeri da izbjegne udes, skrenuo je sa puta i udario u zaštitnu ogradu.

 

Prema nezvaničnim informacijama, mercedes požarevačkih tablica udario je automobile sa putnicima iz Jagodine koji su krenuli na svadbu u Kragujevac.

 

U ovom udesu teže i lakše povrijeđeno je sedam osoba. U Tužilaštvu kažu da je istraga u toku i da zasad ne mogu da saopšte druge detalje ove nesreće. U nesreći su učestvovala četiri vozila, a sudar se dogodio u mjestu Rogot kod Batočine.

 

Svi povrijeđeni zbrinuti su u kragujevačkom Kliničkom centru i, kako kažu ljekari, svi su u stabilnom stanju i van životne opasnosti. Petnaestogodišnje dijete, koje je povrijeđeno u ovoj nesreći, ima posjekotine, njegove povrede okarakterisane su kao lakše i nalazi se na odjeljenju Dječije hirurgije.

 

Lakše povrede ima i trudnica, koja je u petom mjesecu trudnoće, a ljekari kažu da je i ona stabilno i smještena je na odjeljenje ginekologije.

 

Kako je rekl dr Borka Milev, dežurni ljekar u Urgentnom centru, petoro povrijeđenih u ovom udesu nalazi se na liječenju u ovoj ustanovi.

 

“Imaju teže telesne povrede, prelome rebara i druge ozlede. Jedna žena ima i povredu jetre i u toku su dodatne analize i dijagnostika. Svi su u stabilnom zdravstvenom stanju i van životne opasnosti su” – rekla je dr Milev.

 

Među teže povrijeđenima su dva bračna para srednjih godina.

 

(Novosti)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *