Premijer Zaev podnosi ostavku?

Region

Laris Gajser, novinar italijanskog lista “Istina” (La verita) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju “Reket”, koji potresa Sjevernu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal “Plamen” ( Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

 

Albanski portal, koji piše i na makedonskom, navodi, pozivajući se na dobro obavještene izvore iz vladajuće SDSM-u, da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zamijeni ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

 

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

 

“Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva”, citira “Plamen” izvor iz stranke premijera Zaeva.

 

Navodi se da ovaj korak podrazumijeva formiranje tehničke vlade po “pržinskom modelu”, koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.

 

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da uslijedi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

 

Gajser je, naime, na svom Facebook profilu juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na Radio Kapodistrija u 11 sati.

 

“Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 sati, na Radiju Kapodistrija! U središtu nove činjnice direktno iz studija”, naveo je Gajser na Facebooki.

 

Gajser je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista “Istina” objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev, a u koji je umiješana makedonska specijalna tužiteljka.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *