Ponovo napadnuti turisti u Hrvatskoj

Region

Pripadnici obezbjeđenja poznatog noćnog kluba na Paklenim otocima pored Hvara pretukli su grupu austrijskih turista i jednu hrvatsku državljanku, javlja danas Index.hr.

 

Incident ispred kluba Carpe Diem Beach u uvali Stipanska na Paklenim ostrvima desio se u noći između petka i subote.

 

Austrijski državljanin F.U. (34) nalazio se u društvu prijateljice iz Hrvatske koja studira u Beču, prijatelja P.S. (31) i njegove dvije sestre bliznakinje (26).

 

Grupa je sa Hvara te noći došla do kluba na ostrvcetu Martinkovac, gdje im je devojka koja radi na ulazu rekla da poslije 3:30 mogu da uđu besplatno, pa su odlučili da odu da se okupaju.

 

Kada su se vratili, na vratima kluba su bili muškarci, koji su im rekli da ulaz za njih petoro košta 150 kuna.

 

Oni su na engleskom jeziku rekli da to nije u redu jer im je prethodno rečeno da će nakon 3:30 ulaz biti slobodan, ali, iako su počeli da spremaju novac, pripadnik obezbjeđenja im je rekao: “Sada je ulaz 200 kuna.”

 

Grupa je odlučila da ne uđe u klub i krenula prema izlazu, a P.S. je na odlasku na engleskom dobacio izbacivačima da su korumpirani. Potom je jedan od napadača krenuo za njima i prvo napao P.S.

 

Na to ga je bezbjednjak udario u lice, a zatim mu se pridružilo još četiri ili pet kolega, okružili ga i počeli da ga tuku.

 

P.S. kaže da su ga tri puta bacili na pod i tukli.

 

Njegov prijatelj F.U. i djevojke su molili da ga puste, a izbacivači su djevojke odgurnuli, a F. U. takođe napali i bacili na pod.

 

Turisti kažu da je napad trajao nešto manje od pet minuta i da su, nakon toga potrčali prema brodiću za Hvar, u kojem se nalazilo dvadesetak ljudi, a jedan od napadača je krenuo za njima.

 

I on je uspio da uđe na brod, ali su ga ostali turisti zaustavili.

 

Grupu pretučenih turista na Hvaru je dočekala policija, oni su odvedeni u policijsku stanicu, a zatim u ambulantu gdje im je rečeno da moraju da idu u Split na snimanje.

 

Jednom Austrijancu slomljen je nos, a drugi ima kontuzije grudnog koša, očiju i usne.

 

Index.hr ističe da je to bio novi u nizu napada na strane turiste koji su sve učestaliji ovog ljeta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *