Počinje gradnja mosta kod Rače

Region

Pripremni radovi za novi most na Savi u Sremskoj Rači počeće do kraja sedmice i time kreće gradnja auto-puta Beograd-Sarajevo, na dionici od Kuzmina do Sremske Rače, izjavila je Zorana Mihajlović.

 

Mihajlovićeva, koja je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, poslije sastanka u zgradi u Vladi Srbije sa predstavnicima turske kompanije “Tašjapi” o izgradnji auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, rekla da ta turska kompanija, na dionici za koju je dobila građevinsku dozvolu “počinje pripremne radove, a zatim i radove”.

 

Prema njenim riječima, na gradilištu je već 1.000 radnika spremno da počnu da rade i za radnike je napravljen kamp.

 

“To je pravi simbol i dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i prijateljskih odnosa predsednika Srbije i Turske. Očekujem u oktobru i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji će posetiti to gradilište”, rekla je Mihajlovićeva za Tanjug.

 

Ona je napomenula da “Tašjapi” radi i projektno-tehničku dokumentaciju za drugi dio prstena ka BiH, za dionicu Požega-Kotroman, u dužini od 63 kilometra.

 

“Sa `Tašjapijem` počinjemo uskoro i rekonstrukciju puta Novi Pazar-Tutin, nadamo se da ćemo na jesen i to pokrenuti”, dodala je Mihajlovićeva.

 

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionice auto-puta Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine.

 

Ova dionica duga je 17 kilometara, a vrijednost radova je oko 220 miliona evra, dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona evra.

 

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže sa evropskim Koridorom pet koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *