Makedonski fudbaler pretučen metalnom šipkom u Hrvatskoj

Region

Fudbaler Slaven Belupa Muzafer Ejupi (31) prvo je priveden, a zatim i pušten nakon što je učestvovao u tuči koja se dogodila u srijedu u večernjim satima u Koprivnici.

 

Uz fudbalera iz Sjeverne Makedonije albanskog porijekla u sukobu je učestvovalo još dvoje ljudi, Ejupijev prijatelj i pašanac (32) s kojim je završio u policijskoj stanici te muškarac (53) koji je završio u bolnici.

 

Policija je u službenom izvještaju navela da je on zadobio teške tjelesne povrede, a dva mlađa muškarca lakše.

 

“Nakon verbalnog sukoba 53-godišnjak s koprivničkog područja metalnom šipkom udario je u predjelu glave 31-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, a potom zadao nekoliko udaraca šipkom po tijelu osumnjičenom 32-godišnjaku. Postupajući u nužnoj obrani, osumnjičeni 32-godišnjak uzeo je metalnu šipku od 53-godišnjaka te mu zadao udarce po glavi i tijelu. U fizičkom sukobu teške tjelesne povrede zadobio je 53-godišnjak, dok su ostala dvojica lakše povrijeđena. Policijski službenici Policijske stanice Koprivnica provodili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjaku i 31-godišnjem državljaninu Sjeverne Makedonije na okolnosti fizičkog sukoba u Koprivnici”, piše na službenim stranicama PU Koprivničko-križevačke.

 

A kako to izgledaju “lakše” povrede, pokazao je Slaven Belupo objavivši fotografije svog igrača na Facebooku.

 

“Naš igrač Muzafer Ejupi nalazi se na kućnoj njezi, u svom domu u Koprivnici te se oporavlja od teškog fizičkog napada i pretrpljenih ‘lakših fizičkih povreda’ koje je doživio prije dva dana. O kakvim ‘lakšim’ povredama se radi, možemo vidjeti na priloženim fotografijama. Muzi želimo brz oporavak sa što manje posljedica i što brži povratak u našu svlačionicu i na ‘zelene travnjake’ kako bismo zajedno ostvarivali što bolje rezultate”, naveo je koprivnički klub.

 

Naš igrač Muzafer Muzo Ejupi nalazi se na kućnoj njezi, u svom domu u Koprivnici te se oporavlja od teškog fizičkog…

Gepostet von NK Slaven Belupo am Freitag, 27. September 2019

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *