U Beogradu ubijen vođa navijača Partizana

Region

U pucnjavi koja se dogodila u petak veče na Voždovcu, nastradao je Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača “Alkatraz” – piše Telegraf.

 

Marković je ubijen kada je u njega sa šest hitaca pucao nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.

 

Marković je prije ubistva bio u balonu, gde je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred objekta.

 

Balon u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini pumpe na kojoj je preminuo. Ljubomir je pokušao da pobjegne od napadača, ali ga je ubica sustigao. Kako nezvanično saznaju mediji, Marković je kod sebe imao pištolj “tetejac”, ali nije uspio da ga upotrebi.

 

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće videti kako je ubica nakon ubistva pobegao sa mesta nesreće.

 

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj deo grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u poteru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobegao sa mesta zločina. Na snagu je stupila i akcija “Vihor”, pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz prestonice. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposerdnoj blizini mesta nesreće.

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dete, a bavio se i kik-boksom. Javnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

 

Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.

 

Telegraf

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *